*** Το Blog δεν ενημερώνεται πλέον *** Η ενημέρωση γίνεται από το site http://trikoupisbc.gr/ *** Το Blog δεν ενημερώνεται πλέον *** Η ενημέρωση γίνεται από το site http://trikoupisbc.gr/ ***

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Τα σωματεία της ΕΣΚΑΒΔΕ αποφασίζουν για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών


Στην Πρέβεζα στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση  των Σωματείων της ΕΣΚΑΒΔΕ με θέμα την πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών (ώρα 11:00 στα γραφεία  της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας, Αρκαδίου 17, έναντι 3ου Δημοτικού Σχολείου).
Όπως είναι ήδη γνωστό η ΕΣΚΑΒΔΕ προτείνει τη δημιουργία τριών ομίλων (Βόρειος – Κεντρικός – Νότιος), με δέκα ομάδες σε κάθε όμιλο για την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και με τις υπόλοιπες ομάδες να αποτελούν τη Β’ Κατηγορία.
Οι τριάντα ομάδες της Α΄ κατηγορίας θα είναι όλες οι ομάδες της σημερινής Α1, όλες οι ομάδες της σημερινής Α2 και οι τρεις πρώτες βαθμολογικά από κάθε όμιλο της σημερινής Β’ κατηγορίας. Από τις σημερινές κατηγορίες Α1 και Α2 δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Σε κάθε όμιλο θα γίνονται 18 αγώνες σε δύο γύρους και οι δύο πρώτες βαθμολογικά ομάδες από κάθε όμιλο θα αγωνίζονται στην τελική φάση, σε πρωτάθλημα δύο γύρων για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας ΕΣΚΑΒΔΕ που θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.
Στην τελική φάση, οι ομάδες θα μεταφέρουν βαθμολογία και αποτελέσματα από την προηγούμενη φάση. Η τελευταία βαθμολογικά ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται στην Β’ κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ από την Β’ κατηγορία θα ανέρχονται στην Α’ , τρείς ομάδες που θα συμπληρώνουν τους ομίλους των δέκα ομάδων.
Όλες οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν παράβολο συμμετοχής 1000 € για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας όλων των τμημάτων τους.
Επίσης σε κάθε αγώνα και σε όλη τη διάρκειά του θα συμμετέχει  τουλάχιστον ένας αθλητής κάτω των 20 ετών.
Με την πρόταση της αναδιάρθρωσης των σημερινών κατηγοριών διαφωνεί ο Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης, θεωρώντας ότι με τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση, εκτός της παραβίασης των όρων της προκήρυξης των πρωταθλημάτων, υποβιβάζεται η ποιότητα των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ, χωρίς ουσιαστικά να  επιτυγχάνεται η οικονομική βιωσιμότητα των Σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου